Artist Systems - Pro audio equipment and musical instruments  
 
Unesite naziv artikla koji tražite:
TražiTraži
 
   
 
Studio & Recording
Ozvučenje
Gitare i bass gitare
Klavijature
Bubnjevi
Ostali instrumenti
Radio, TV i "broadcast" oprema
  > Miksete  
  > Mikrofoni  
  > Monitori  
  > Slušalice  
  > Uređaji za reprodukciju i snimanje  
  > Procesori  
  > Terenska oprema  
  > Studio rasvjeta  
  > Software, dodatna oprema i pribor  
DJ
Instalacije
Mikrofoni
Rasvjeta
RASPRODAJA I ARTIST PAKETI
HI-FI i Consumer Electronic
Muzički butik
PROMO - Noviteti
Gudački instrumenti
 
 
 
 

Kategorija: Radio, TV i "broadcast" oprema / Miksete

 
  Allen&Heath QU-16 Chrome Edition digitalni mikser  
 
.
 

22in/12out digitalna mikseta namjenjena live, studio i instalacijskim sistemima. 16 x AnaLOGIQ™ mikrofonskih predpojačala, 3 x stereo ulaza (TRS). Super inovativan dizajn u kombinaciji sa visokim kvalitetom izrade, visokom klasom audio signala upotpunjen sa iskustvom razvijenim na GLD i iLive sistemima čini QU-16 mikserom koji će da pridobije i one najtvrđe koji odbijaju da sa analognog pređu na digitalno. Chrome firmware je dodao nove mogućnosti poput Automatic Mic Mixing, više monitor mikseva i Spectrogram za detektovanje feedback-a. Qu Chrome Edition modeli su također unapređeni metaliziranim faderima i kontrolama.

Artist cijena: 3111,00 KM

Cijena: 4830,00 KM

    Kliknite za veću fotografiju  
 
.
   
 


Qu-16 ponovo osvježava digitalno miksanje u “kompakt” klasi. Inovativan dizajn i izuzetna funkcionalnost su stvorili uslove da radite u super-profesionalnom okruženju. QU-16 od prvog dodira daje utisak da stojite ispred digitalne konzole najviše klase koja objedinjuje tehnologije razvijene na GLD i iLive sistemima. Preampi isporučuju audio najviše kvalitete. Ako ste odolili svim dosadašnjim napadima Presounsa sa StudioLive ili Behringera sa X-32, možda je vrijeme da sada razmislite o prelazu sa analogne tehnologije na digitalnu. QU-16 će vam digitalu predstaviti u najboljem svjetlu.


• 16 Mono Inputs (TRS + XLR)
• 3 Stereo Inputs (TRS)
• 4 Stereo FX Returns
• 16 Busses
• 12 Mix Outputs (LR, Mono Mix 1-4, Stereo Mix 1-3)
• 4 FX Engines
• AES Digital Out
• 19” Rack Mountable
• Moving Faders
• Recallable AnaLOGIQ Preamps
• Qu-Drive direct Multitrack Recording / Playback on USB drives
• 800x480 Touchscreen
• iLive FX Library
• dSNAKE Remote Audio Port
• Compatible with ME Personal Mixing System
• Qu-Pad iPad App
• USB Audio Streaming
• DAW MIDI Control
• 4 Mute Groups
• Trim, polarity, HPF, gate, insert, 4-band PEQ, compressor and delay on all Inputs
• Insert, 1/3 octave GEQ, compressor and delay on Main LR and Mono Mix outputs
• Insert, 4-band PEQ, compressor and delay on Stereo Mix outputs
• Built-in Signal Generator
• RTA with Peak Band indication


 
   
 

QU MIKSER je kompaktni digitalni mikser namjenjen za live, studio i ostale instalacije. Najnoviji član Allen&Heath digitalne porodice je rješenje na zahtjev bendova, malih klubova i instalacija kojima je potrebno da imaju istu stabilnost i opcije kao na iLive i GLD konzolama, ali u manjem formatu i još pristupačnijoj cijeni. Qu serija dolazi u četiri različita modela koji se međusobno razlikuju po broju kanala, efekata i fleksibilnošću routing-a, pa u zavisnosti od Vaših potreba možete odabrati pravi Qu za Vas. Osim veoma kvalitetne izrade kućišta od hladno valjanog Zintec čelika i dizajna koji osigurava lakoću upotrebe i optimalan protok vazduha, svaki Qu mikser krase nagrađivana AnalogiQ predpojačala sa total recall funkcijom i naprednim preamp kontrolama, parametrički EQ, kompresor i gate za svaki kanal, ekran u boji osjetljiv na dodir, ogromna procesorska snaga (5 visoko kvalitetnih ARM jezgri plus 10 DSP jezgri), motorizovani ALPS fader-i, ugrađena audio karta sa kojom možete snimati višekanalno, integrisani USB multitrack snimač na 48kHz 24bit za snimanje i reprodukciju na ili sa USB hard disk-a i još mnogo toga. RADNI PROCES je povučen sa GLD i iLIVE sistema što Qu čine jednim od najbržih i najboljih sistema za miksanje. Audio processing svakog kanala je doveden do maksimuma u veoma kompaktnom izdanju, a na radnoj površini i ekranu su sve funkcije koje bi Vam mogle biti potrebne u live i studijskim situacijama. Osim što je prava INPUT-OUTPUT zvijer, Qu seriju odlikuje fantastični audio streaming za Mac i PC. Osim multitrack snimanja, moguće je i snimanje direktno na eksterni hard drive (Qu-Drive), što od Qu serije pravi mobilni studio gdje god da se nalazite. DAW kontrola je istinski plug’n’play na Mac-u, a Qu će prepoznati sve popularne DAW stanice (Cubase, ProTools, Logic…). Za PC je rezervisana MIDI kontrola putem USB-a, pa lako možete mapirati kontrole i kontrolisati vaš omiljeni DAW što Qu čini idealnim odabirom za Vaš studio.
BOGATI EFEKTI visoke rezolucije na Qu seriji potiču iz iLIVE profesionalnog touring sistema. Vrhunski audio inženjeri iz A&H obogatili su Qu emulacijama legendarnih klasičnih reverba, gated reverb-a, delay-a, modulacijama, flanger-ima i još mnogim upotrebljivim efektima, a FX datoteka će samo rasti razvojem novih firmware izdanja. Svaki FX Return ima posebni 4-pojasni PEQ. Qu-Pad aplikacijom možete kontrolisati sve parametre Qu miksera koristeći iPad. Qu serija podržava ME Pesonal Mixing System - ični sistem za monitoring koji se koristi na bini i u studiju. Standardna kablaža i multicore se mogu koristiti, ali Qu seriju krasi dSNAKE port, što seriji daje mogućnost povezivanja sa AR2412 ili AR84 Stagebox-om, pa je tako moguće ozvučiti binu udaljenu i do 120m putem jednog jedinog Cat5 kabla. Digitalni routing je oplemenjen većim brojem SoftKeys tastera za programiranje, grupama i Matricama, u zavisnosti od modela i učiniće Vašu tranziciju na digitalni mikser ugodnijom neko ikada. Zbog svojih performansi i opcija nadogradnje će sigurno ostati u upotrebi dugi niz godina.

 
     
     
  Napomena: Fotografije se otvaraju u novom prozoru. Ako imate instaliran neki od "pop-up blocker" programa potrebno je da ga deaktivirate.  
 
  Allen&Heath  
     
Allen&Heath
     
  Pogledajte ostale artikle ovog proizvođača.  
  U ovoj kategoriji  
  U svim kategorijama  
   
  Svi Allen&Heath artikli kupljeni u Artist-u imaju garanciju od godinu dana i zagarantovan servis.  
  Garantni listGarantni list  
   
  Kupujete QU-16 Chrome Edition digitalni mikser? Platite karticom.  
   
   
  Imate još pitanja u vezi ovog artikla?
Pozovite 051/370-627
 
  KontaktKontakt  
   
 
Prijavite se na našu
mailing listu. Budite
obavešteni o najnovijim
artiklima, specijalnim
ponudama i sniženjima!
PrijaviPrijavi
 
   
  Interesuju Vas Allen&Heath proizvodi? Ostavite svoje podatke i registrujte se za besplatno slanje naših kataloga.  
  RegistracijaRegistracija  
 
 
   
 
User ID:
Password:
 
         
www.musicexports.com
 
Artist Systems - Profesionalna audio oprema i muzicki instrumenti
                 
     
absolut1.com
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.